top of page

I'm a title. Click here to edit me

 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. Feel free to drag and drop me anywhere you like on your page. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are.

 

At Wix we’re passionate about making templates that allow you to build fabulous websites and it’s all thanks to the support and feedback from users like you! Keep up to date with New Releases and what’s Coming Soon in Wixellaneous in Support. Feel free to tell us what you think and give us feedback in the Wix Forum. If you’d like to benefit from a professional designer’s touch, head to the Wix Arena and connect with one of our Wix Pro designers. Or if you need more help you can simply type your questions into the Support Forum and get instant answers. To keep up to date with everything Wix, including tips and things we think are cool, just head to the Wix Blog!

ELS AMBIENTS D'APRENENTAGE

Els ambients d’aprenentatge són espais de relació i comunicació on a partir de diferents propostes els infants poden actuar, observar, experimentar, construir, inventar, imaginar, compartir, relacionar-se, emocionar-se…i interactuar amb els altres.

Aquest plantejament de treball  respon a la necessitat que mostren els infants de jugar i relacionar-se. És una manera de poder donar resposta als interessos i necessitats dels infants i respectar els diferents ritmes d’aprenentatge.

Els infants disposen d’un temps d’experiència activa, construïda per l’adult, però reconstruïda per ells mateixos, on nens i nenes es reuneixen per explorar diverses possibilitats de joc i dels materials.

Els ambients segueixen el model socioconstructivista, el qual parteix d’un aprenentatge significatiu per part de l’alumne, que té en compte els seus coneixements previs i en el qual destaca la gran importància que té la relació amb els companys/es.

QUINS OBJECTIUS ENS PLANTEGEM?

–  Potenciar el llenguatge oral.

– Afavorir les relacions socials i de convivència entre els infants de diferents edats.

– Desenvolupar els hàbits socials; compartir espais, jocs, joguines, posar-se d’acord, establir normes de comportament i de joc…

– Desenvolupar el llenguatge oral: lèxic, espontaneïtat en la parla…

– Aprendre dels companys/es, no només de l’adult.

– Oferir als infants un espai de joc on poder investigar, observar, manipular…de manera constant i lliure sistemàticament.

– Expressar els seus sentiments, emocions i sensacions  lliurement.

– Respectar a les persones i els materials.

FUNCIONAMENT DELS AMBIENTS 

Els dimecres al matí fem la sessió d'ambients. Els nens i nenes  són els qui trien on volen anar abans de començar la sessió al matí.  Cada grup es reuneix en una rotllana quan arriba al matí a l'aula i els nens i nenes van triant l'ambient on volen anar en aquella sessió. Per fer-ho, van escollint una pinça amb el color corresponent a l'ambient que volen. Cada grup-classe disposa d'unes pinces pintades amb el color corresponent de cada ambient. Els nens i nenes van sortint un a un i agafen la pinça de l'ambient que volen fer aquella sessió i se la posen per no perdre-la durant la sessió. Un cop tots els nens i nenes han triat el seu ambient i tenen la seva pinça van a l'aula on els hi toca anar, cadascuna d’elles identificada amb un distintiu a la porta.

A cada ambient hi ha entre 16 infants, així que la ratio és més baixa i els podem atendre d’una manera més individualitzada.

La dinàmica dels ambients serà sempre la mateixa;

  • A l’entrar a l’ambient es farà una petita conversa en rotllana per parlar sobre les propostes per aquella sessió i per recordar quines són les consignes que cal seguir, allò a què pensen jugar, quins rols es desenvolupen en aquell ambient…

  • Joc més lliure per part dels infants on els mestres fan de guia i de suggeridors de propostes. 

  • Per finalitzar, es tornarà a fer una conversa per explicar les seves opinions, preferències, allò que els hi ha cridat l’atenció…i fins i tot plasmar en un dibuix allò que han creat, sentit o fet.

Desprès, cadascú tornarà a la seva aula

ELS NOSTRES AMBIENTS:

Els nostres ambients d’aprenentatge són 6; teatre (sala de psicomotricitat), artístic  (aula de p4), joc simbòlic  (aula de P3),  llum i  foscor (aula de P5), natura (pati) i construccions  (hall de l'edifici).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOC SIMBÒLIC

En aquest es recreen situacions de la vida quotidiana. A casa, els nens i nenes podran compartir taula amb altres companys/es, preparar deliciosos àpats, fer les feines de la llar,... A la botiga, abastida de tota mena de productes alimentaris, podran establir les primeres relacions de compra-venda. Serà necessari establir unes pautes de respecte, salutació i rutines per anar a comprar.

20200129_095214.jpg
IMG_20181114_095302.jpg
IMG_20200226_095208.jpg
IMG_7326.jpg
IMG_20190123_095615.jpg

LLUM I FOSCOR

En aquest ambient hi troben diferents materials on la foscor i la foscor seran protagonistes. Les diferents taules de llum permeten diferents activitats amb diferents materials on podran crear amb la sorra, dibuixar, construir, fer seriacions, jugar amb els números,...i a la cova...podran experimentar amb uns lots. Tot un món màgic que ajudarà a no tenir por a la foscor sinó tot al contrari, a gaudir d’ella.

NATURA

L'ambient de natura es un espai on els infants poden tocar, sentir, ensumar, barrejar, classificar, ordenar, separar…són procediments de la vida quotidiana que fem contínuament durant el dia. 

TEATRE

Disfresses, robes, perruques, barrets, collarets, miralls,...conviden als infants a disfressar-se, maquillar-se i a agafar la identitat d'altres personatges coneguts. La transformació de la seva imatge personal  i el seu rol habitual és una font de plaer i riquesa personal per als nens i nenes que es troben en un moment de construcció d’aquesta identitat. Disposem de titelles on poden introduir-se a un món de fantasia i imaginació. Tot plegat, contribueix a desenvolupar la imaginació i creativitat.

ARTÍSTIC

L’ambient artístic és un espai en el qual els infants tenen l’oportunitat de descobrir, experimentar, manipular, sentir, imaginar, gaudir, expressar i crear mitjançant una gran varietat de materials i tècniques. Allà poden desenvolupar les seves capacitats expressives, representatives i artístiques, i expressar el que senten, es deixen anar sense que ningú pugui jutjar el resultat final de la seva obra d’art. 

Camera_Next_30014.png
Camera_Next_30014.png
Camera_Next_30014.png
Camera_Next_30014.png
Camera_Next_30014.png
Camera_Next_30014.png

CONSTRUCCIONS

 

Serà un espai on poder explorar, crear, manipular, experimentar, construir… amb diferents tipus de material; caixes de cartró de diferents mides, cilindres, oueres, peces de fusta i altres materials.  Prèviament poden pensar què volen fer o construir i portar-ho a la pràctica, i a més poden fer un esbós d’allò que volen crear o un dibuix final de com els hi ha quedat la creació. 

bottom of page