top of page

LA NOSTRA HISTÒRIA

L’escola Amat Verdú de Sant Boi de Llobregat és la història de dues famílies que ara fa més de 53 anys van cedir els terrenys d’un entorn privilegiat per a la construcció d’edificis escolars que permetessin l’accés a l’educació de nens i nenes de la ciutat.

 

El matrimoni entre Modest Amat i Josepa Verdú ha donat nom des de la fundació fins als nostres dies a l’escola Amat-Verdú, al costat de la Muntanyeta. Als anys cinquanta, Modest Amat va respondre a una petició de l’Ajuntament per ajudar a construir un grup escolar públic amb una aportació de 250.000 pessetes de l’època (és a dir, molts diners) i un préstec de 500.000 pessetes en condicions molt favorables. Aquesta col·laboració va fer-lo mereixedor del títol de Fill Predilecte de la Vila.

 

El nou centre educatiu es va inagurar l'any 1966, amb la secció de nois batejada amb el nom del fundador i la de noies, amb la de la seva dona.  L’escola inicalment era un centre de 3 línies passant a ser de dues les últimes dues dècades. Sense cap mena de dubte, és un dels centres importants dins l’oferta educativa santboiana, tant per grandària com pels espais dels quals disposa. 

 

A la decada dels 90, va tenir lloc l'ampliació del recinte escolar amb la inaguració d'un nou edifici d'una sola planta i amb amplis patis per l'educació infantil.

 

L'any 2010 l'escola va fer 50 anys. Per celebrar-ho es van fer una sèrie d'actes on hi van ser convidats els familiars dels fundadors de l'escola, autoritats municipals i representants del Departament d'Educació. Es va descobrir una placa commemorativa, es va fer una exposició de fotografies i objectes relacionats amb l'escola al llarg dels 50 anys i es va presentar la cançó commemorativa dels 50 anys.

 

Inauguració  de l'escola

Inauguració  de l'escola

Modest Amat

Fundador de l'escola 

bottom of page